Ιστότοποι Προγραμμάτων

Δραστηριότητες Γονέων

Σε σύνδεση ...

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

Διαδίκτυο

Εδώ θα βρείτε παρουσιάσεις εκπαιδευτικών ιστότοπων και όχι μόνο , links, προτάσεις κλπ.   

 

 

 Διαβάστε το σχέδιο εκτάκτων αναγκών του σχολείου για να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που χρειαστεί.   

 

 

Ασφαλές Διαδίκτυο

Καλώς ήρθατε

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στον ιστοχώρο μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και συμβουλές σε σχέση με την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών από τους ανήλικους. H δράση μας εντάσσεται στο πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  χρηματοδοτείται δε αποκλειστικά από την Ε.Ε. και τους χορηγούς της.         

 

Ακουλουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για τον σχετικό ιστότοπο  

 

safer internet      

Στους παρακάτω υπερσυνδέσμους θα βρήτε από παιχνίδια για παιδιά μέχρι και πληροφορίες για γονείς και δραστηριότητες για εφήβους . Καλή περιήγηση.       

Μεγάλοι Έφηβοι Μικροί
Μεγάλοι Έφηβοι Μικροί
     
  teachers  

 

 

 

 

Ξεφυλλίστε ηλεκτρονικά το ενημερωτικό δελτίο του Σεπτεμβρίου σε μορφή ηλεκτρονικού περιοδικού για την ασφάλεια στο διαδίκτύο

Ακουλουθήστε τον σχετικό  υπερσύνδεσμο προς την ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου(Π.Σ.Δ.)για την ασφαλεία στο διαδίκτυο 

 
   
Activities            Εκτυπώστε το βιβλιαράκι (στα ελληνικά) με δραστηριότητες για παιδιά απο το insafe 

 

 

Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας

Από την ειδικά κατασκευασμένη για παιδιά σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η παρακάτω σελίδα με πολλές χρήσιμες δραστηριότητες για τα παιδιά και όχι μόνο.

Μία αξιόλογη προσπάθεια από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ένα site φτιαγμένο με ύφος και στιλ για να προσελκύσει τους μικρούς κυβερνοναύτες και να τους μάθει τι είναι οι φυσικές καταστροφές και πως μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Πολύ καλά τα παιχνίδια που κάνουν το ταξίδι στη γνώση των φυσικών φαινομένων συναρπαστικό αλλά και οι συμβουλές προς τους γονείς και τα παιδιά σε περίπτωση που σημειωθεί κάποια φυσική καταστροφή.

 

ΓΓΠΠ

 

Αντιμετώπιση σεισμού

Όλα τα παρακάτω φυλλάδια και οδηγίες προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του 

Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.)

 

 

 

  Σεισμός . Ένα φυσικό φαινόμενο
Διαβάστε για τον σεισμό Παρουσίαση: Σεισμός - Ένα φυσικό φαινόμενο   
 

 Σεισμός - Η γνώση είναι προστασία

Σεισμός - Η γνώση είναι προστασία Σεισμός - Η Γνώση είναι Προστασία  
            Αφίσα με τα μέτρα προστασίας στο σπίτι
Αφίσα για το σπίτι  Προληπτικά Μέτρα Αντισεισμικής Προστασίας στο σπίτι σας
               Φυλλάδιο για παιδιά 
Φυλλάδιο για παιδιά Σεισμός - Ας είμαστε προετοιμασμένοι 

Από τον ιστότοπο του ΟΑΣΠ η σελίδα (ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά) με παιχνίδια σχετικά με την προετοιμασία για την περίπτωση σεισμού   

 

ΟΑΣΠ

 

 

 

Europe Europe stars

 

europa

Η δικτυακή πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

europa2

 

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Τι ξέρεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ);

Ξέρεις ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι;

Ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιλιούνται 23 διαφορετικές επίσημες γλώσσες;

Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια και οι χώρες-μέλη της από 6 έχουν φτάσει σήμερα τις 27;

Έχεις δει την ευρωπαϊκή σημαία με τα δώδεκα χρυσά αστέρια σε μπλε φόντο;         

 

 

Κάνε κλικ εδώ για να ανακαλύψεις πολλά περισσότερα για την ΕΕ! 

 

      Εδώ θα βρείτε πληθώρα διδακτικού υλικού σχετικά με την Ευρώπη, το οποίο παρέχουν διάφορα όργανα της ΕΕ και άλλοι κρατικοί ή όχι φορείς, με μοναδικό στόχο να μπορέσουν οι νέοι να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της.

 

      Οι ιστοσελίδες, τα φυλλάδια, τα βιβλία, οι χάρτες και οι αφίσες πολλά από αυτά μπορείτε να τα παραγγείλετε και να σας τα στείλουν δωρεάν που θα δείτε εδώ εξηγούν τι είναι και τι κάνει η ΕΕ. Δίνουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και αναλύουν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα, για παράδειγμα, «τι μπορούμε να κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος;», ή, «πώς μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί με ειρήνη και ασφάλεια;»

Για παιδιά εώς 9 χρονών

 

Τα πάντα γύρω από την ΕΕ

1

Ενωμένοι στην πολυμορφία

Φυλλάδιο

Διασκεδαστικό φυλλάδιο που εξοικειώνει τα παιδιά με την έννοια της πολυμορφίας στην ΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να εξηγήσουν στα παιδιά το ευρώ και για να τα μυήσουν στην πολιτιστική, επιστημονική και φυσική κληρονομιά των χωρών που συνθέτουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

2

Ενωμένοι στην πολυμορφία - κλειδί

Το κλειδί εξηγεί τα εθνικά σύμβολα, τα ορόσημα και τις προσωπικότητες που παρουσιάζονται σε αυτό το φυλλάδιο.

3

Αφίσα

Πολύχρωμος χάρτης της ΕΕ που απεικονίζει ορισμένα από τα πλέον γνωστά τοπία, προϊόντα και πολιτιστικά μνημεία κάθε χώρας της ΕΕ. Η αφίσα απεικονίζει επίσης τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα του ευρώ καθώς και τη σημαία κάθε χώρας.

 

Δικαιώματα των καταναλωτών

1

Αγωγή του καταναλωτή

Ιστοσελίδα σχεδίων μαθημάτων

Πρόκειται για μια επιλογή από σχέδια μαθημάτων και πηγές πληροφοριών με θέμα την αγωγή του καταναλωτή. Οι πηγές κατατάσσονται σε τέσσερις τομείς: Διαχείριση οικονομικών, υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών, υπεύθυνος καταναλωτής και υπηρεσίες.

Κύπρος

Ελλάδα

 

Ενέργεια και Περιβάλλον

Εικονογραφημένα βιβλία: Ανακαλύψτε το περιβάλλον μαζί με τον Τομ και τη Λίλα

Αυτά τα 20σέλιδα εικονογραφημένα βιβλία προορίζονται για παιδιά έως 9 ετών. Ο Τομ και η Λίλα η αλεπού είναι φίλοι. Τους παρακολουθούμε σε διάφορες περιπέτειες μέσα από τις οποίες ο Τομ ανακαλύπτει πώς να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον.

Έχουν κυκλοφορήσει και άλλοι τίτλοι σε αυτή τη σειρά, αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή είναι εξαντλημένοι. Ωστόσο, μπορείτε ακόμη να τους βρείτε στο δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Περιβάλλον για Ευρωπαίους νεαρής ηλικίας», από όπου μπορείτε να τους κατεβάσετε και να τους τυπώσετε.

1

Ο Μπένυ είναι πρωταθλητής!

Φυλλάδιο

Ο Τομ και οι φίλοι του έμαθαν ότι η κατασκευή ενός καινούργιου ποδηλάτου από χρησιμοποιημένα μέρη, δεν σημαίνει μόνο εξοικονόμηση χρημάτων και προστασία των πολύτιμων φυσικών πόρων της Γης, αλλά έχει και πολλή πλάκα! Η Λίλα, η αλεπού, βοηθάει τα παιδιά να βρουν παλιά, ξεχασμένα ποδήλατα, και ένας πρώην πρωταθλητής ποδηλασίας ξέρει ακριβώς πώς να τα χρησιμοποιήσει.

2

Φαντάσου και ζωγράφισε ένα καλύτερο περιβάλλον με τον Τομ

Φυλλάδιο

Αυτό δεν είναι ένα απλό βιβλίο ζωγραφικής. Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν τις εικόνες που βλέπουν, αλλά και να κάνουν προσθήκες. Ένας άδειος δρόμος πρέπει να γεμίσει με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς, και ο δήμαρχος χρειάζεται βοήθεια στην προσπάθειά του να σχεδιάσει μία αφίσα για ένα συνέδριο σχετικά με το οικολογικό σήμα!

2

Η ελπίδα των Καγιάκος

Φυλλάδιο

Στο βιβλίο αυτό, ο Τομ και η Λίλα επισκέπτονται τους Καγιάκος που ζουν στο τροπικό δάσος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σοκαρισμένοι, ανακαλύπτουν ότι τρακτέρ έχουν καταστρέψει το χωριό και τα γύρω δέντρα. Το μήνυμα προς τα παιδιά είναι ότι ο τρόπος ζωής μας μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για το περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας.

4

Ένα δώρο για τον Μπιλουλού

Φυλλάδιο

Το βιβλίο αυτό ευαισθητοποιεί τα παιδιά σε θέματα ασφάλειας των παιχνιδιών και προστασίας του περιβάλλοντος. Καθώς αναζητά ένα ταιριαστό δώρο για τον φίλο του τον Μπιλουλού, ο Τομ μαθαίνει ότι τα πλαστικά παιχνίδια με μεγάλη συσκευασία είναι βλαβερά για το περιβάλλον και ότι είναι καλύτερα να φτιάχνει δικά του ξύλινα παιχνίδια.

5

Το γαλάζιο νησί

Φυλλάδιο

Το βιβλίο αυτό δείχνει τη ζημιά που προκαλεί η καταστροφή και η παράνομη αλιεία κοραλλιών στα τροπικά νησιά. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν τη βιοποικιλότητα του κοραλλιογενούς φράγματος και πώς να ελέγχουν αν τα κοράλλια που αγοράζουν έχουν αλιευτεί παράνομα.

5

Μαζί! - ένα βιβλίο για την βιοποικιλότητα

Φυλλάδιο

Το βιβλίο χρησιμοποιεί ως παράδειγμα μια κοιλάδα για να εξηγήσει τη βιοποικιλότητα και το δίκτυο των προστατευόμενων ζωνών, Natura 2000. Ο Τομ εξερευνά την κοιλάδα μαζί με έναν ηλικιωμένο και τον δήμαρχο. Θαυμάζουν την ομορφιά της και αποφασίζουν να την κάνουν προσιτή στον οικοτουρισμό.

6

Η οδός Ανθούλας

Φυλλάδιο

Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από το μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο στις πόλεις και από τις επιζήμιες συνήθειες οδήγησης αποτελεί το θέμα του εν λόγω βιβλίου. Η Ανθούλα και ο Τομ άθελά τους μπλέκουν σε μια περιπέτεια στην επικίνδυνη και συνωστισμένη οδό Μπελάδων και έτσι μαθαίνουν για τους κινδύνους που κρύβει η οδική κυκλοφορία για το περιβάλλον και την προσωπική τους ασφάλεια.

7

Οι βροχοποιοί

Βιβλίο

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους νέους στη βιώσιμη χρήση ενέργειας μέσα από την ιστορία ενός αγοριού που βλέπει τι θα συμβεί αν σπαταλάμε την ενέργεια και δεν σεβόμαστε το περιβάλλον.

Τηλεφόρτωση 

8

Kids4Energy

Κάρτες

Σύνολο 20 εικονογραφημένων καρτών που παρουσιάζουν διάφορους τύπους οικογένειας: την οικογένεια «υψηλής τεχνολογίας», την οικογένεια «εξοικονόμησης ενέργειας», την «ρυπογόνο» οικογένεια και την οικογένεια «ανανεώσιμη ενέργεια». Οι κάρτες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παιχνίδια, όπως και για διανομή και παίξιμο ρόλων, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις για θέματα ενέργειας.

 

Τρόφιμα

1

Η χαρά της ζωής σε ένα αγρόκτημα

Εικονογραφημένο βιβλίο

Ο Νικόλας πηγαίνει να μείνει με συγγενείς του σε ένα αγρόκτημα. Εκεί, βλέπει πώς παράγεται το φαγητό που τρώμε. Το αγρόκτημα βγάζει λαχανικά, γάλα, τυρί, γιαούρτι, σιτάρι για να φτιάξουμε ψωμί, και πολλά άλλα. Επίσης, ο Νικόλας παρακολουθεί πώς ο Φλος, ο σκύλος, μαζεύει τα πρόβατα για το κούρεμα. Το μαλλί θα χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε ρούχα και χαλιά.

2

Από πού προέρχεται το γάλα;

Εικονογραφημένο βιβλίο

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς από το γάλα βγαίνει το βούτυρο, το τυρί, το γιαούρτι ή το παγωτό; Αυτό το φυλλάδιο εξηγεί κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ συγχρόνως παρουσιάζει στοιχεία για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που θα σας εντυπωσιάσουν. Ποια ευρωπαϊκή χώρα καταναλώνει το περισσότερο τυρί; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει?

3

Η Ευρώπη και η Γεωργία

Εικονογραφημένο βιβλίο

Το πολύχρωμο αυτό εικονογραφημένο βιβλίο συνοδεύεται από αυτοκόλλητα που απεικονίζουν διάφορα γεωργικά προϊόντα. Τα παιδιά πρέπει να κολλήσουν τα αυτοκόλλητα στη χώρα που νομίζουν ότι παράγει τα συγκεκριμένα προϊόντα. Οι σωστές απαντήσεις υπάρχουν στο πίσω μέρος του βιβλίου.

4

Στο αγρόκτημα

Βιβλίο χρωματίσματος

Πρόκειται για βιβλίο χρωματίσματος που περιέχει εικόνες από τη ζωή στο αγρόκτημα, όπως, γεωργούς που εργάζονται στα χωράφια, αγελάδες που βόσκουν και προϊόντα όπως το γάλα και τα αυγά.

 

Η ΕΕ και ο κόσμος

1

Ο Ματίας και ο Αμαντού

Εικονογραφημένο βιβλίο

Στο εικονογραφημένο αυτό βιβλίο ένα αγόρι από την Αφρική και ένα από την Ευρώπη συζητούν για τη ζωή στους διαφορετικούς τους κόσμους. Θέμα του βιβλίου είναι να εξηγήσει τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει τις φτωχές χώρες να αναπτυχτούν.

2

Εγχειρίδιο διδασκαλίας

Αυτό το εγχειρίδιο απευθύνεται στους δασκάλους και περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που παρουσιάζονται στο εικονογραφημένο βιβλίο.

Ασφάλεια

1

112, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρώπη

Δικτυακός τόπος

Αυτός ο δικτυακός τόπος βοηθάει τα παιδιά να θυμηθούν και να καταλάβουν πότε να καλέσουν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων, ένα παζλ, μία σελίδα για χρωμάτισμα και χρήσιμες συμβουλές.

2

Παιχνίδι στο άγριο δάσος του ιστού

Παιχνίδι στο Διαδίκτυο

Τα παιδιά, αφού έχουν δημιουργήσει το δικό τους ήρωα ? που μπορεί να είναι από πειρατής μέχρι ιππότης ή δασοφύλακας? πρέπει να τον ή να την κατευθύνουν ώστε να περάσει μέσα από το δάσος, όπου μαζέυει πάπυρους που αφορούν τη συμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού καθώς και άλλους θησαυρούς, αποφεύγοντας τα δηλητηριώδη μανιτάρια. Το κάθε παιδί που παίζει αυτό το παιχνίδι θα μάθει επίσης για την ασφάλεια καθώς και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο Διαδίκτυο.

Άλλα

1

ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ?ΚΑΡΔΙΑ!

Ο Πέτρος, ο ήρωάς μας, βρίσκεται σε αποστολή για να σώσει μια φυλακισμένη κόκκινη καρδιά. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού σε όλη την Ευρώπη, τον βοηθά μια ασυνήθιστη ομάδα ζώων ? από ένα φίδι μέχρι ένα ποντίκι, μια αγριομέλισσα, ένα σκαντζόχοιρο και ένα ψάρι ? και μαθαίνει για ορισμένες θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ. Μέσω της περιπέτειας του παραμυθιού, τα παιδιά μαθαίνουν για τη μη διακριτική μεταχείριση, την ποικιλομορφία, την ισότητα και την πολυπολυτισμικότητα.

 

Για παιδιά 9 - 12 χρονών

Τα πάντα γύρω από την ΕΕ

1

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Δικτυακός τόπος

Κάντε μια περιοδεία στην Ευρώπη μαθαίνοντας παράλληλα για τον πληθυσμό, τη γλώσσα, τα διατροφικά προϊόντα, το νόμισμα, τις διάσημες προσωπικότητες και τα μνημεία κάθε χώρας της ΕΕ. Η έντυπη μορφή συνοδεύεται από αυτοκόλλητα μνημείων και κερμάτων. Μπορείτε να βρείτε σε ποιες χώρες αντιστοιχούν;

2

Ας εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Δικτυακός τόπος και φυλλάδιο

Ευρώπη: μια πανέμορφη ήπειρος με συναρπαστική ιστορία. Εξέθρεψε πολλούς διάσημους επιστήμονες, εφευρέτες, καλλιτέχνες και συνθέτες, καθώς και φημισμένους διασκεδαστές και επιτυχημένους αθλητές. Για αιώνες, η Ευρώπη ταλανίστηκε από πολέμους και διχασμούς. Ωστόσο, τα τελευταία 60 περίπου χρόνια, οι χώρες της γηραιάς αυτής ηπείρου συνασπίστηκαν επιτέλους με πνεύμα ειρήνης, φιλίας και ενότητας, ώστε να δημιουργήσουν μια καλύτερη Ευρώπη κι έναν καλύτερο κόσμο.

Τούτο το βιβλίο (για παιδιά από 9 έως 12 ετών) λέει τα πράγματα με λόγια απλά και σαφή. Τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν πολλά θέματα σχετικά με το περιβάλλον, την ιστορία, τις γλώσσες, τις παραδόσεις και τη γεωγραφία. Για παράδειγμα, μπορούν να ανακαλύψουν σε ποιο μέρος της Ευρώπης ακούγεται το τετέρισμα των τζιτζικιών, μπορούν να βρουν την καταγωγή της J. K. Rowling, που έγραψε τα βιβλία για το Χάρρυ Πόττερ, να μάθουν ποιοι ήταν οι αρχαίοι Έλληνες και πότε παρουσιάστηκε ο πρώτος υπολογιστής. Εξηγεί επίσης τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς λειτουργεί. Οι όμορφες φωτογραφίες και εικονογραφήσεις ελκύουν το ενδιαφέρον των παιδιών στον ιστότοπο και τις έντυπες εκδόσεις, ενώ τα παιχνίδια και οι δοκιμασίες γνώσεων τα βοηθούν να δουν τι ξέρουν και να συναγωνιστούν.


Δικτυακός τόπος με διαδραστικά κουίζ

3

Οι ξένες γλώσσες ανοίγουν νέους ορίζοντες

Φυλλάδιο

Το φυλλάδιο αυτό δίνει στα παιδιά μια πρώτη ιδέα για τις γλώσσες που ομιλούνται στην ΕΕ. Για κάθε χώρα της ΕΕ υπάρχει ξεχωριστή σελίδα με την εικόνα ενός αγοριού ή κοριτσιού που λέει μερικές βασικές φράσεις όπως «ευχαριστώ» ή «δεν καταλαβαίνω». Οι ίδιες φράσεις επαναλαμβάνονται για κάθε χώρα και γλώσσα, και έτσι τα παιδιά μπορούν να συγκρίνουν τις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

4

Οι χώρες της Ευρώπης

Χάρτης τοίχου

Έγχρωμος χάρτης της Ευρώπης που παρουσιάζει επίσης ορισμένα βασικά στοιχεία για την ΕΕ, τις σημαίες των κρατών μελών της αλλά και των χωρών που επιθυμούν να προσχωρήσουν.

 

Δικαιώματα των καταναλωτών

1

Αγωγή του καταναλωτή

Ιστοσελίδα σχεδίων μαθημάτων

Πρόκειται για μια επιλογή από σχέδια μαθημάτων και πηγές πληροφοριών με θέμα την αγωγή του καταναλωτή. Οι πηγές κατατάσσονται σε τέσσερις τομείς: Διαχείριση οικονομικών, υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών, υπεύθυνος καταναλωτής και υπηρεσίες.

Κύπρος

Ελλάδα

 

Οικονομία και Εμπόριο

 

1

Ευρωσχολείο

Ιστότοπος

Πηδήξτε από στέγη σε στέγη συγκεντρώνοντας κέρματα ευρώ στο πέρασμά σας. Ταιριάξτε το κάθε νόμισμα με τη χώρα από την οποία προέρχεται ή προσπαθήστε να διακρίνετε ένα πλαστό χαρτονόμισμα από ένα αυθεντικό. Χάρη σε αυτά και άλλα παιχνίδια, η απόκτηση γνώσεων για το Ευρώ γίνεται διασκεδαστική για όλους.

 

Ενέργεια και Περιβάλλον

1

Μόρφωση για την ενέργεια

έκθεση

Στο φυλλάδιο αυτό παρουσιάζονται συνοπτικά ορισμένα σχέδια για την αγωγή σε θέματα ενέργειας, ώστε να παρακινηθούν οι νέοι να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.

2

Kids4Energy

Κάρτες

Σύνολο 20 εικονογραφημένων καρτών που παρουσιάζουν διάφορους τύπους οικογένειας: την οικογένεια «υψηλής τεχνολογίας», την οικογένεια «εξοικονόμησης ενέργειας», την «ρυπογόνο» οικογένεια και την οικογένεια «ανανεώσιμη ενέργεια». Οι κάρτες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παιχνίδια, όπως και για διανομή και παίξιμο ρόλων, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις για θέματα ενέργειας.

3

Το περιβάλλον για Ευρωπαίους νεαρής ηλικίας

Δικτυακός τόπος

Ο δικτυακός τόπος μαθαίνει τα παιδιά για το περιβάλλον, μέσα από παιχνίδια, ομαδικές δραστηριότητες και προγράμματα που κατατάσσονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: αέρας, νερό, σκουπίδια και φύση.

 

Τρόφιμα

1

Η Παρέα της Γεύσης

Δικτυακός τόπος

Θέλετε να έχετε καλή σωματική κατάσταση, να είστε δραστήριοι και υγιείς; Ο παρών ιστοτόπος απαντά σε αυτήν την ερώτηση, συστήνοντας σας την «Παρέα της Γεύσης» για το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φρούτα και λαχανικά. Μέσα από σύντομους διαλόγους τα ίδια τα τρόφιμα σας εξηγούν γιατί πρέπει να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

 

Ασφάλεια

1

112, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρώπη

Δικτυακός τόπος

Αυτός ο δικτυακός τόπος βοηθάει τα παιδιά να θυμηθούν και να καταλάβουν πότε να καλέσουν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων, ένα παζλ, μία σελίδα για χρωμάτισμα και χρήσιμες συμβουλές.

Για παιδιά 12 - 15 χρονών

Τα πάντα γύρω από την ΕΕ

1

Οι χώρες της Ευρώπης

Χάρτης τοίχου

Έγχρωμος χάρτης της Ευρώπης που παρουσιάζει επίσης ορισμένα βασικά στοιχεία για την ΕΕ, τις σημαίες των κρατών μελών της αλλά και των χωρών που επιθυμούν να προσχωρήσουν.

2

Neurodyssee

Δοκίμασε τις γνώσεις σου για την Ευρωπαϊκή Ένωση παίζοντας το ρόλο ενός εξωγήινου που εξερευνεί τον πλανήτη Γη. Απάντησε σε ερωτήσεις για τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ και για τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της, για να κερδίσεις κάρτες μνήμης. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν μόνα τους, με φίλους ή με άλλους παίκτες σε άμεση επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου. Κάθε εξωγήινος κρύβει μερικούς άσους στο μανίκι του που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο για τους αντιπάλους του? Πρόσεχε όμως: αν ο εξωγήινος σου αγχωθεί, μπορεί να εκραγεί ο εγκέφαλός του!

3

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Δικτυακός τόπος

Κάντε μια περιοδεία στην Ευρώπη μαθαίνοντας παράλληλα για τον πληθυσμό, τη γλώσσα, τα διατροφικά προϊόντα, το νόμισμα, τις διάσημες προσωπικότητες και τα μνημεία κάθε χώρας της ΕΕ. Η έντυπη μορφή συνοδεύεται από αυτοκόλλητα μνημείων και κερμάτων. Μπορείτε να βρείτε σε ποιες χώρες αντιστοιχούν;

4

ERT.gr - ευρωχώρα

δικτυακός τόπος

Αυτός ο δικτυακός τόπος περιέχει γενικές πληροφορίες για την ΕΕ, που μπορούν να χρησιμεύσουν για διδακτικούς και μαθησιακούς σκοπούς. Στην ενότητα multimedia, το προφίλ των χωρών και το ιστορικό ημερολόγιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τάξη.

 

Δικαιώματα των καταναλωτών

1

Αγωγή του καταναλωτή

Ιστοσελίδα σχεδίων μαθημάτων

Πρόκειται για μια επιλογή από σχέδια μαθημάτων και πηγές πληροφοριών με θέμα την αγωγή του καταναλωτή. Οι πηγές κατατάσσονται σε τέσσερις τομείς: Διαχείριση οικονομικών, υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών, υπεύθυνος καταναλωτής και υπηρεσίες.

Κύπρος

Ελλάδα

 

Οικονομία και Εμπόριο

1

Ευρωσχολείο

Ιστότοπος

Πηδήξτε από στέγη σε στέγη συγκεντρώνοντας κέρματα ευρώ στο πέρασμά σας. Ταιριάξτε το κάθε νόμισμα με τη χώρα από την οποία προέρχεται ή προσπαθήστε να διακρίνετε ένα πλαστό χαρτονόμισμα από ένα αυθεντικό. Χάρη σε αυτά και άλλα παιχνίδια, η απόκτηση γνώσεων για το Ευρώ γίνεται διασκεδαστική για όλους.

2

Σταθερότητα τιμών: γιατί είναι σημαντική για σένα;

Βίντεο

Αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων, το συνοδευτικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τους μαθητές, και το βιβλίο του καθηγητή, σκοπό έχουν να παρουσιάσουν στους έφηβους βασικές πληροφορίες για τη σημασία των σταθερών τιμών. Στην ταινία πρωταγωνιστούν δύο μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η Άννα και ο Άλεξ, που μαθαίνουν πώς λειτουργεί το νομισματικό μας σύστημα. Το ενημερωτικό φυλλάδιο δίνει μία απλή και κατανοητή γενική άποψη του θέματος, ενώ το βιβλίο του καθηγητή καλύπτει το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε την ταινία

Quicktime Real Video Windows Media  (8 λεπτά)

Ενημερωτικό φυλλάδιο για το μαθητή

Λήψη του αρχείου pdf, 3.7 MB 

Βιβλίο του καθηγητή

Λήψη του αρχείου pdf, 3.6 MB 

Δελτίο Παραγγελίας

Λήψη του αρχείου pdf, 213 kB 

 

Ενέργεια και Περιβάλλον

 

 

Αλλαγή του κλίματος

 

1

Δικτυακός τόπος

Ο δικτυακός αυτός τόπος είναι γεμάτος από ιδέες και προτάσεις για το πώς ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η αλλαγή του κλίματος. Περιλαμβάνει παιχνίδια, κουίζ, ταινίες και έναν υπολογιστή άνθρακα για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. Ένα συνοδευτικό φυλλάδιο δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να δώσουν μία υπόσχεση ότι θα βοηθήσουν για την προστασία του κλίματος στην καθημερινή τους ζωή, καθώς και να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα της δέσμευσής τους σε έναν ειδικό πίνακα.

2

Φυλλάδιο

To φυλλάδιο αυτό περιέχει γεγονότα, στοιχεία και γενικές πληροφορίες για την κλιματική αλλαγή και περιγράφει συνοπτικά τις πολιτικές της ΕΕ για την καταπολέμησή της. Περιέχει επίσης μικρές συμβουλές για το πώς ο κάθε μαθητής μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, για παράδειγμα, αναλαμβάνοντας σχετική δέσμευση και τηρώντας την στην καθημερινή του ζωή, ή καταγράφοντας τα αποτελέσματα σε ειδική σελίδα του φυλλαδίου.

 

Αφίσες ψαριών των ευρωπαϊκών υδάτων

Οι αφίσες αυτές απεικονίζουν τα διάφορα ψάρια που συναντάμε στις θάλασσες που περιβάλλουν την Ευρώπη, αναφέροντας τα ονόματά τους σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

 

 

 

1

Είδη υδατοκαλλιέργειας

2

Είδη βαθέων υδάτων

 

3

Ψάρια της Βόρειας Θάλασσας

 

4

Ψάρια της Μεσογείου

 

5

Ψάρια της Βαλτικής Θάλασσας

 

6

Είδη της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου

Φυλλάδιο

Το φυλλάδιο αυτό παρουσιάζει τον τομέα της αλιείας στη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο. Περιγράφει τα πιο συνηθισμένα είδη αλιευμάτων και την κατανομή τους, τον τύπο διχτυών και άλλων αλιευτικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην αλίευση, καθώς και ποιο είναι το ελάχιστο νόμιμο μέγεθος ψαριών που αλιεύεται με αυτόν τον εξοπλισμό.

 

 

Τρόφιμα

 

1

Η Ευρωπαϊκή Ένωση: γεωργία

Χάρτης

Αυτός ο χάρτης της γεωργίας στην Ευρώπη δείχνει ποια προϊόντα καλλιεργούνται, και είναι ένα χρήσιμο εργαλείο προκειμένου να αποκτήσουν τα παιδιά μία συνολική εικόνα της γεωγραφίας της ευρωπαϊκής γεωργίας.

 

Για παιδιά 15 χρονών και πάνω ...

Παιχνίδια

Σύνδεσμοι άμεσης πρόσβασης για παιδιά:

παιχνίδια, κουίζ και διαγωνισμοί

 

Ευρώπη και ΕΕ

Το ευρώ

Υγεία και καταναλωτές

Ενέργεια και περιβάλλον

Η ΕΕ στον κόσμο

  • Διεθνής διαγωγισμός ζωγραφικής με θέμα την ισότητα των φύλων English (en) fran?ais (fr) 
    Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα την ισότητα των φύλων για παιδιά απ΄ όλον τον κόσμο.
  • Ο Ματίας και ο Αμαντού 
    Εκπαιδευτικό παιχνίδι για την ανάπτυξη και τη βοήθεια στην Αφρική

Διαγωνισμοί και βραβεία

Πολιτισμός, εκπαίδευση και νεολαία 

Βρες διαγωνισμούς που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τους νέους

 

 

 

 

 

    

 

 

 

logo 

 Δημιουργία ιστότοπου 24/3/2011

 

Έξυπνη Αναζήτηση


Σήμερα είναι ...

Κυριακή 19 Μαΐου 2024
15:30:25